NÕIALAULUD

Május 9-én 18.00-kor nyílik a tallinni Balassi Intézet galériájában Keresztes Dóra "Nõialaulud" (Varázsének) című tárlata. Plakátok, illusztrációk, animációs filmek... A kiállítás június 10-ig lesz nyitva. Cím: Piiskopi 2, 10130 Tallinn, Észtország.
Dóra Keresztes on sündinud 1953. a Budapestis. 1977. aastal lõpetas ta Budapesti kunstiülikooli raamatute illustreerimise osakonna, kus teda õpetasid István Balogh, György Haiman, János Kass ja Ernő Rubik. Pärast magistriõpingute lõpetamist 1979. aastal siirdus ta tööle Rooma Ungari instituuti.
Dóra alustas oma karjääri raamatute illustreerijana, kujundades peamiselt lasteraamatuid ja kaasaegseid ungari kirjanduse teoseid. Nende kõrval juhendas ta õpitubasid lastele, teiste hulgas ka Ungari rahvusgaleriis. Aja möödudes hakkasid tema töölauale lisanduma filmi- ja teatriplakatid. Dóra on juhtinud kultuuriajakirja Múzsák ning olnud Ungari illustraatorite ühingu asepresident.
Praegu töötab Dóra Keresztes vabakutselise kujundajana omaenda stuudios. Illustreerimise kõrval tegeleb ta ka lavakujunduse ja animafilmide tootmisega. Ta on esinenud oma töödega näitustel, biennaalidel ja filmifestivalidel nii Ungaris kui ka väljaspool seda.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.